Exista o varietate de trasee turistice montane care pot fi abordate in zona pensiunii noastre. Cel mai popular este traseul spre Vf. Moldoveanu din Valea Rea.

Suntem norocosi sa fim amplasati la inceputul drumului forestier (32 de km lungime) care duce spre Stana lui Burnei, unde se poate lasa masina pentru a incepe urcarea spre cel mai inalt varf din Romania. Drumul forestier este neasfaltat si se parcurge in aproximativ 2 ore. Are pietris pe alocuri si cateva gropi, dar poate fi strabatut lejer cu orice autotorism care nu are garda foarte joasa. Drumul tine pe dreapta la prima intersectie si va poarta pana in fata stanei. Este un drum superb, presarat din loc in loc cu peisaje frumoase si poienite numai bune de campat si de avut un picnic in natura.

Pe la jumatatea drumului, o sa vedeti si Lacul de acumulare Vasalatu (denumit si Baciu). Este un lac de acumulare aflat in masivul Iezer din muntii Fagaras, situat la 860 m altitudine. Apartine bazinului hidrografic Raul Doamnei si este alimentat de Valea Rea aflat in confluenta cu Raul Baciu.

Odata ce ajungeti la Stana lui Burnei, trebuie sa urmariti traseul marcat cu banda rosie care este in felul urmator: Stana din Valea Rea - Caldarea Vaii Rele - Iezerul Triunghiular - Portita Vistei

Urcarea duce pe langa maiestuoasa Cascada Vaii Rele care curge pana in fata pensiunii noastre, adica in Raul Doamnei. Poteca este serpuita si te poarta pe un drum anevoios dar care nu este periculos. Chiar daca este cel mai scurt drum spre varf si poate fi parcurs intr-o singura zi, este totusi un traseu recomandat celor care si-au 'tocit' bocancii de munte si nu se aventureaza pentru prima oara pe munte.


Stana lui Burnei si Cascada Vaii Rele in departare


Vederea de pe acoperisul Romaniei, Varful Moldoveanu (2544 m)


Rezervari

Pentru rezervari, va rugam sa selectati data de inceput a sejurului din calendarul alaturat si sa completati formularul. Daca nu primiti un raspuns in 24 de ore, va rugam sa ne contactati telefonic. Uneori, internetul nu isi gaseste drumul prin munti.


*Completarea si trimiterea formularului este doar o cerere de rezervare si nu inseamna ca rezervarea a fost efectuata!

Iulie
2020

DuLuMaMiJoViSa
1  2  3  4  
5  6  7  8  9  10  11  
12  
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

* Pentru rezervări faceti clic pe ziua dorită din calendar.